Brisbane’i katoliiklik peapiiskop Mark Coleridge andis oma diötseesi vaimulikele korralduse saada 15. detsembriks täielikult vaktsineerituks. Kui vaimulik ei ole selleks kuupäevaks kahe doosiga vaktsineeritud, palutakse tal esialgu «vabatahtlikult» oma töökohustustest kõrvale jääda. Kui vaimulik ei ole nõus seda tegema, ähvardab peapiiskop ajutise töölt kõrvaldamisega.

«Ma ei arvesta süümele viidates vaktsineerimisest keeldumist legitiimse erandina. Ma austan täielikult õigust oma südametunnistusele kindlaks jääda, eriti kui see on formeeritud katoliikliku arusaama kohaselt. Kuid ka minul on südametunnistus, ja see ei ole üksnes seadusest tulenev kohustus, vaid südametunnistus, mis mind selle otsuseni viis,» teatas peapiiskop 15. novembril saadetud kirjas.

Samas ei selgitanud peapiiskop Coleridge lähemalt, miks pani tema südametunnistus andma sellist korraldust. Ta märkis vaid, et täielikult vaktsineerimata vaimulik seab oma koguduseliikmed ohtu.

Vatikani usudoktriini kongregatsioon väljendas 2020. aasta detsembris seisukohta, et vaktsineerimine ei saa olla reegel ega moraalne kohustus ning peab seetõttu jääma vabatahtlikuks.