Ungari peaminister Viktor Orbán rõhutas hiljuti Budapestis toimunud konservatiivsete ühiskonnategelaste ja arvamusliidrite konverentsil muu hulgas kristliku usu olulisust, osutades prohvet Jesaja sõnadele: «Kui te ei usu, siis te ei püsi».

«Üheksas punkt: uskuge. Usupuudus on ohtlik. Kui te ei usu, et kunagi saab olema viimane kohtupäev ja te peate Jumala ees oma tegude kohta aru andma, siis te leiate, et te võite teha kõike, mis pähe tuleb. Sellepärast peame me julgustama lootustandvaid noori poliitikuid, et nad seoksid ennast usuga. Algselt ma ei pidanud seda oluliseks, aga ma õppisin kogemustest, et kui me pühendame aega oma usule, on kergem edu saavutada. Ma olen olnud parlamendi liige kolmkümmend kaks aastat ja ma alustasin oma seitsmeteistkümnendat aastat peaministrina. Ma pööran tähelepanu prohvet Jesaja sõnadele: «Kui te ei usu, siis te ei püsi!» [Js 7:9] Poliitikas, kallid sõbrad, on see seadus,» kõneles Ungari peaminister.

Viktor Orbán on usutunnistuselt kalvinist ja kuulub Ungari Reformeeritud Kirikusse, tema abikaasa on aga roomakatoliiklane.

Viktor Orbáni ettekande on tõlgituna avaldanud portaal Objektiiv.