Peaminister Kaja Kallase isa, endine peaminister Siim Kallas väljendas seisukohta, et Eesti naisi peab «kaitsma talibanlike põhimõtete eest, kelle arvates naised on nagu loomad, kes kord aastas toovad ilmale ühe vasika.» Siim Kallas ütles seda kriitikaks nelja erakonna esitatud perehüvitiste eelnõu aadressil.

Tema tütar Kaja Kallas pidas aga mõne aja eest riigikogu ees järgmise emotsionaalse epistli:

«Kuulates kogu seda juttu nendest peretoetustest rääkimas siis vanemate meeste poolt, kuidas kasutatakse naiste kohta väljendit «fertiilses eas», nagu räägitaks mingitest, vabandust, aga mitte inimestest. Teate, see on nii solvav, see on nii solvav. See kõlab täpselt niimoodi, nagu naine oleks teie arvates mingi sünnitusmasin, lased aga toetuse sisse, laps vupsab välja ja ongi kõik.

Ei ole nii. Lapsed sünnivad armastusest. Ja teate, kui te tõesti tahate nii õudselt sündimust tõsta, siis kõige sobivam meede selleks on lõpetada igasugune tüdrukute harimine, panna nad tubadesse kinni, et nad sealt välja ei saa. Ja lapsi hakkab sündima nii nagu mühiseb, siis kui nad on nii, nagu teie ütlete, fertiilses eas. Ärge rääkige naistest nagu loomadest. Naised on inimesed ja teevad oma otsuseid ise.

Nagu ma ütlesin, sa otsustad lapse saada siis, kui sa tunned turvaliselt. Lapsed sünnivad armastusest, kui peres on selline siis kokkuhoidev emotsioon.»

2005. aastal sai Siim Kallas Tallinna Toomkoguduselt Maarja medali muuhulgas abielu ja perekonna tugevdamise eest.