Sihtasutusel Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks on täitunud kümnes tegevusaasta. Nimelt esitleti 15. augustil 2012 Tallinna dominiiklaste kloostris Plinio Corrêa de Oliveira teost «Revolutsioon ja vasturevolutsioon» eestikeelset tõlget, mis on SAPTK missiooni ideeliseks aluseks.

«Minu lootus oli, et 10. aastapäevaks on SAPTK-l oma maja ja et oleme end materiaalselt institutsioonina Eesti ühiskonnas sisse seadnud. See lootus pole veel täitnud. Aga samas on väga paljude inimeste usaldusest ja toetusest saanud Revolutsiooni vastu päris korralikke lahinguid peetud ja ka tõsistest kadalippudest läbi tuldud,» kirjutas sotsiaalmeedias SAPTK eestvedaja Varro Vooglaid.

«Laimu on meie suhtes levitatud kõvasti, külge pole jäänud midagi. Suuri toetajaid pole SAPTK-l endiselt ühtegi, küll aga on meil endiselt tuhandeid väikseid toetajaid. Neile olen väga tänulik, sest ilma nendeta poleks me saanud teha pea midagi. Aitäh!»

«Teise aastakümnesse sisenedes loodan, et suudame rohkem keskenduda mitte sellele, millele on pidavalt vaja meile olulisi ideaale kaitses reageerida, vaid sellele, mida sooviksime ise üles ehitada. Eks näis, mida see teine aastakümme toob. Võimalik, et meie missiooni täitmise vorm muutub, aga missiooni tuleb jätkuvalt täita. Seda enam, et kõigi märkide kohaselt lähevad Revolutsiooni rünnakud aina tõsisemaks ja seetõttu ka vajadus meie töö järele suuremaks,» lausus Vooglaid ja lisas:

«Igal juhul on need 10 aastat ka meid kui SAPTK rajajaid päris palju muutnud. Idaalid on säilinud puutumatuna, aga pilk ühiskonnale on oluliselt teistsugune. Võimalik, et vähem idealistlik, vähem lootusrikas. Samas peab endale pidevalt meenutama, et lootus pole mingi juhuslik antus, vaid voorus, mida tuleb endas sihiteadlikult kultiveerida. Teadmises, et lõpuks pole nii ehk naa loota millelegi ega kellelegi muule kui Jumalale.»

Teine SAPTK eestvedaja, portaali Objektiiv peatoimetaja Markus Järvi märkis sihtasutuse tegevusele tagasi vaadates: «Täna mõtlen, et liiga vähe oleme lahingut andnud TFP sektoris P (proprietas ehk eraomand) kõikvõimalike kommunistide vastu, kelle peamine eesmärk on inimeste iseseisva elu ja omandi hävitamine ja selle allutamine totalitaarse riigi kontrollile. Schwabide ja teiste globalistlike sotsiopaatide plaanidele tuleb vastu astuda. Suurele Lähtestamisele peab vastanduma Suur Vastupanu. Võitleme veel. Allaandmine on reserveeritud sotsialistidele.»