Umbes 30 Norra kristlikku organisatsiooni ja Norra katoliku kiriku piiskopid on liitunud ühisavaldusega, milles kinnitatakse, et sugusid on vaid kaks, sest Jumal lõi inimese meheks ja naiseks. Arusaamal, et sugu on subjektiivne kategooria, puudub bioloogiline ja teaduslik alus.

Avalduses öeldakse, et «abielu on jumalik institutsioon, mis on kirjutatud loomuseadusesse» ning «abielu ühe mehe ja ühe naise vahel moodustab Piibli järgi raamistiku seksuaalsuhetele».

Ebateaduslikuna lükatakse tagasi arusaam, et seksuaalset või soolist identiteeti võib vabalt valida:

«Arusaam, et sugu on subjektiivne kategooria ning et seksuaalset ja soolist identiteeti võib vabalt valida tunnete või eelistuste põhjal, sõltumata bioloogilisest soost, põhineb ideoloogial. Sellel pole bioloogilist ega teaduslikku alust.»

«Suhe ema, isa ja lapse vahel on bioloogiliselt ainumõeldav. Jumala poolt seatuna on see perekonna ja ühiskonna alus,» rõhutatakse Norra kristlaste avalduses.

«Lapse õigused ja parimad huvid peavad olema tähtsamad kui täiskasvanute nõudmised ja soovid – nii ilmalikus ühiskonnas kui kirikus.»

Edasi öeldakse:

«Me peame Piiblit oma kõrgeimaks autoriteediks usu, õpetuse ja elu küsimustes. Kristlike kirikute, koguduste ja organisatsioonidena ning samuti üksikisikutena kohustume järgima käesolevas deklaratsioonis väljendatud tõdesid, väärtusi ja veendumusi.»

«Meie arvates ei põhine suur osa kaasaegse sooideoloogia sisust ning soolise ja seksuaalse mitmekesisuse kontseptsioon tervikuna meditsiini- ega loodusteadustel. Leiame, et see ei sobi kokku meie kui kristlaste usu, mõtte ja maailmavaatega.»

Deklaratsiooni teksti saab inglise keeles lugeda siin.