Vastloodud Sihtasutus Liberaalne Kodanik (lüh SALK) kavatseb hakata kujundama Eesti väärtusruumi, esimese asjana aga võetakse ette «ei»-kampaania abielureferendumi eel. Sihtasutuse juhatusse kuulub Tarmo Jüristo, nõukogusse EELK Risti koguduse õpetaja Annika Laats, Tõnis Leht ja Alari Rammo.

«Mida leigemad me oleme ja mida enam eemale vaatame, seda suurem on oht, et järjepanu saavad pihta ühiskonna haavatavamad liikmed, kelle ring tasahaaval aina laieneb. Ühiskond, kus piiratakse osade inimeste õigusi ja vabadusi, valib väga ohtliku suuna ja ei ole enam vaba. Sellele peame me vastu astuma,» võib sihtasutuse lehelt lugeda.

«Me ei loo seda initsiatiivi rahvaküsitluse kampaania tegemiseks, ehkki see on esimene asi, millega pühendunult tegelema hakkame. Meie plaan on pikaajaline. Me tahame osaleda Eesti väärtusruumi kujundamisel. Tahame pakkuda argumente ja osalusvõimalusi vaba ja avatud ühiskonna, kestliku keskkonna, vähemuste õiguste, solidaarsuse ja vaba meedia toetamiseks Eestis.»

Võimuliidu kokkuleppe kohaselt peaks järgmise aasta 18. aprillil toimuma referendum, kus esitatakse rahvale küsimus: kas abielu peab Eestis jääma mehe ja naise vaheliseks liiduks?

«Ei»-kampaania kutsub sellele vastama «ei». Vastust «jah» ehk toetusavaldust loomulikule abielule nähakse seksuaalvähemuste õiguste piiramisena.

Annika Laats on varemgi väljendanud toetust seksuaalvähemustele ja pälvinud auhindu liberaalsetelt ühendustelt.