EELK häälekandjas Eesti Kirik ilmunud arvamusloos nimetab vaimulik Triin Käpp väljaannet Meie Kirik «konservatiivsete äärmuslaste veebiajakirjaks».

«Konservatiivsete äärmuslaste veebiajakiri Meie Kirik tuli välja avaldusega, et kristlane ei saa ilma pattu tegemata valida teatavaid erakondi,» kirjutab Käpp ja lisab: «Meie Kiriku artiklist ilmneb, nagu oleks Piiblis olemas vastused kõigile küsimustele.»

Triin Käpa arvates «ei ole lihtsaid vastuseid, maailm ega kristlus ei ole must-valge, patune ja õige».

Väljaande Meie Kirik peatoimetaja Veiko Vihuri juhtis artiklis «Kristlane ei saa ilma pattu tegemata valida Reformi, sotse ja E200» tähelepanu asjaolule, et nimetatud erakondade valimisprogrammis on punkte, mis lähevad vastuollu Piibli ja kristliku moraaliõpetusega.

Nimelt lubab Reformierakond oma valimisprogrammis vastu võtta kooseluseaduse rakendusaktid, Eesti 200 ja sotsiaaldemokraadid aga tahavad seadustada nn abieluvõrdsuse ehk samasooliste abiellumisõiguse. Eesti 200 programmis on ka abistatud enesetapu lubamine.

«See on kõige ehtsam liberaalne hereesia, Piibli õpetust relativiseeriv eksiõpetus, mida pr. Käpp kuulutab. See võib ju olla tema personaalne arusaam, kuid kindlasti mitte kiriku seisukoht,» märkis Vihuri oma sotsiaalmeediakontol.

«Nüüd oleme siis niikaugele jõudnud, et kirikusse kõrvalt sisse imbunud valeõpetus istub uhkelt troonil ja kuulutab jultunult, et kes usuvad ja õpetavad endistviisi, on «konservatiivsed äärmuslased».»