Tuntud näitleja ja režissööri Mel Gibsoni kiri äsja Vatikani poolt ekskommunitseeritud peapiiskop Carlo Maria Viganò toetuseks.

Armas peapiiskop!

Olen kindel, et te ei oodanud Jorge Bergogliolt [paavst Franciscus – toim.] midagi muud.

Ma tean, et teate, et tal pole üldse mingeid volitusi – nii et ma pole kindel, kuidas see teid edasi mõjutab. Loodan, et jätkate ise missa pidamist ja sakramentide vastuvõtmist – see on tõesti aumärk, kui kontsiilijärgne võltskirik teid välja lükkab.

Tunnen teile kaasa, et peate avalikult kannatama seda ränka ebaõiglust. Minu ja paljude teiste jaoks olete te kõige julgem kangelane.

Nagu alati, olete tabanud naelapea pihta seoses Franciscuse ebaseaduslikkusega. Te osutate tõelise kiriku varjutanud institutsiooni põhiprobleemidele ja ma kiidan teie julgust, et te seda teete, kuid enamgi veel truuks jäämist tõelisele kirikule!

Teie olete tänapäeva Athanasius! Austan täielikult seda, kuidas te Kristust ja Tema Kirikut kaitsete. Olen teiega 100% nõus, et II Vatikani kirikukogu järgne kirik on võltskirik. See on põhjus, miks ma ehitasin katoliku kiriku, kus teenitakse üksnes traditsiooniliselt. Olete oodatud igal ajal sinna missat pidama.

Muidugi on Jorge Bergoglio poolt skismaatikuks nimetamine ja ekskommunikatsioon nagu aumärk, arvestades, et ta on täielik usutaganeja ja heidab teid võltskirikust välja.

Pidage meeles, et tõeliseks skismaks on vaja uuendusi, midagi, mida teie pole teinud, kuid mida Bergoglio teeb iga hingetõmbega.

Seetõttu on skismaatik tema! Kuid ta ekskommunitseeris end juba ipso facto oma paljude avalike ketserlustega (1917. aasta kanoonilise õiguse koodeksi kaanon 188).

Nagu te juba teate, pole tal õigust teid ekskommunitseerida, sest ta pole isegi katoliiklane.

Nii et rõõmustage! Olen teiega ja loodan, et Bergoglio ekskommunitseerib ka mind oma võltskirikust.

Bergogliol ja tema kohortidel on rõivad ja hooned, aga teil on usk.

Jumal õnnistagu ja hoidku teid. Kui teil on midagi vaja, siis küsige, annan oma parima, et aidata.

Imetluse ja surematu austusega,

Mel Gibson

Kiri on avaldatud portaalis LifeSiteNews, mille toimetus kinnitab selle autentsust.